Hoe kan een verzekering je bedrijf vooruit helpen?

Ben je net een bedrijf begonnen en ben je op zoek naar manieren om meer klanten binnen te halen? Dan kan het interessant zijn om eens te kijken welke verzekeringen je kunt nemen. Een verzekering is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je klantenkring wilt opbouwen, dan wel uitbreiden, maar toch ligt hier een goede manier om jezelf op de kaart te zetten. Wij laten je in dit artikel graag zien welke mogelijkheden je allemaal hebt en waarom dit altijd een aantrekkende werking op je klanten zal hebben. Daar gaan we! 

Fouten maken is niet erg, ze niet op kunnen lossen wel

Iedereen die werkt, maakt fouten. Je hoort mensen dit vaak zeggen en iedereen begrijpt ook dat er altijd iets mis kan gaan tijdens het werk. Wat zo’n situatie echter vervelend maakt, is dat iemand niet in staat is om zijn fouten op te lossen. Werk je in de bouw, dan is de kans groot dat er een keer iets misgaat. Je kunt een snoer gebruiken waar de klant over struikelt, je kunt een keer iets laten vallen waardoor je de vloer van de klant beschadigt; er zijn zal van problemen te verzinnen. Wat belangrijk is, is dat je de klant vervolgens schadeloos kunt stellen. Dat doe je door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Univé af te sluiten. Zoals de naam van deze polis al aangeeft, kun je hiermee je verantwoordelijkheid nemen als er iets misgaat. Maak je iets kapot, lever je een verkeerd product, vervuil je het milieu of heb je juridische hulp nodig, dan kun je een beroep doen op deze verzekering. Check wel of er voor jouw beroepsgroep speciale eisen gelden. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je een agrariër bent. Mocht je twijfels hebben, dan staat er altijd iemand van je verzekering voor je klaar om je te helpen een goed pakket af te sluiten. Gebruik deze hulp dus ook vooral. 

Zorg dat je bedrijf niet ten onder gaat als jij ziek wordt

Een ander risico dat je als ondernemer loopt, is het risico dat je ziek wordt. Een griepje kun je vaak nog wel opvangen met de buffers die je hebt, maar je moet ook kijken naar wat er gebeurt wanneer je langdurig niet kunt werken. Als dit betekent dat er geen geld meer binnenkomt en dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen, dan moet je ingrijpen. Je moet dan een vangnet maken waarmee je deze lasten kunt betalen. Je kunt bijvoorbeeld een broodfonds verzekering afsluiten. Dit is een voordelige manier om je toch van inkomsten te verzekeren. Dit fonds heeft echter een maximale uitkeringsduur, dus wil je geen enkel risico nemen, voeg dan ook nog een goede AOV toe. Je hebt dan inkomen tot aan je pensioen. Hiermee bespaar je jezelf niet alleen een hoop problemen, maar zorg je ook dat je bedrijf niet ten onder gaat wanneer je een tijdje uit de roulatie bent. Sluit deze polis dus altijd af.

Een verzekering is een perfect visitekaartje voor je bedrijf

Tot slot willen we het met je hebben over de kracht van een goed pakket verzekeringen. Sommige ondernemers zien verzekeringen als een zwakte, maar dat is het zeker niet. Verplaats je namelijk eens in de positie van de klant. Als deze een ondernemer in de arm wil nemen, zal hij de voorkeur geven aan iemand die geen risico’s met zich meebrengt. Laat je zien dat hij niet ongerust hoeft te zijn omdat je goede verzekeringen hebt afgesloten, dan heb je zeker een aantal streepjes voor op je concurrentie. Zorg er daarom voor dat je jezelf goed verzekerd. Je kunt de kosten van je polis deels zelfs aftrekken van je belastingaangifte.