Wat is het temperatuurverschil tussen xiamen overdag en s nachts?

Xiamen is een stad aan de zuidoostkust van China. In Xiamen is het klimaat warm en vochtig, met milde winters en warme zomers. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt tussen de 22 en 33 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur overdag in Xiamen schommelt tussen de 23 en 28 graden Celsius, terwijl het ’s nachts meestal wat kouder is, met temperaturen die meestal tussen de 17 en 22 graden Celsius liggen. Het grootste temperatuurverschil tussen overdag en ’s nachts wordt in de wintermaanden waargenomen, wanneer het overdag meestal rond de 17-23 graden Celsius is en ’s nachts rond de 8-12 graden Celsius.

Warme zomers in Xiamen

In Xiamen is het op zomerdagen aanzienlijk warmer dan ’s nachts. In de zomermaanden juli en augustus kan de temperatuur overdag oplopen tot boven de 30 graden Celsius, met temperaturen die soms oplopen tot meer dan 35 graden Celsius. In hetzelfde seizoen daalt de temperatuur ’s nachts naar ongeveer 25 graden Celsius. Dit betekent dat er in Xiamen een wezenlijk temperatuurverschil bestaat tussen overdag en ’s nachts in de zomermaanden.

Milde winters in Xiamen

In tegenstelling tot veel andere steden in China, heeft Xiamen milde winters. De gemiddelde temperatuur overdag ligt meestal rond 18-20 graden Celsius, terwijl ’s nachts koeler weer kan verwacht worden met temperaturen die meestal tussen 10-14 graden Celsius liggen. Er is dus een duidelijk verschil tussen dag- en nachtelijke temperaturen, maar dit is veel minder uitgesproken dan in andere gebieden van China.

Gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Xiamem

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Xiamem varieert van 22 tot 33 graden Celsius. Het hoogste temperatuurverschil tussen dag- en nachtelijke temperaturen wordt meestal in juni waargemaakt, wanneer het overdag 28-32 graden Celsius is en het ’s nachts 18-22 grade Celsius is. Daarentegen kunnnen er gedurende januari minimale verschillende wordne waargemaakt, wanneer de minimale temepratuur ongeveer 11 grade Celsius is en de maximale rond 22 degree Celsius schommelt.

Wat zijn de weersvoorspellingen voor xiamen vandaag?

Weersvoorspellingen voor Xiamen vandaag

De weersvoorspellingen voor Xiamen vandaag zijn warm en zonnig. De temperatuur zal naar verwachting oplopen tot boven de 30 graden Celsius, met temperaturen die soms oplopen tot meer dan 32 graden Celsius. Er waait een lichte bries uit het noordoosten, waardoor het aangenaam warm en comfortabel aanvoelt. Er is geen kans op regen of andere weersomstandigheden. De luchtvochtigheid is hoog, maar de warmte wordt gecompenseerd door de bries die er waait.

UV-index

De UV-index in Xiamen ligt meestal tussen 7 en 8, wat betekent dat een lange blootstelling aan direct zonlicht schadelijk kan zijn. Het is daarom aan te raden om een breedspectrumzonnebrandcrème te gebruiken als je buitengaat om te voorkomen dat je huid verbrandt of andere schade oploopt als gevolg van blootstelling aan de zon. Zorg ook dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen, omdat het erg warm kan worden in Xiamem in de zomermaanden.

Zonsondergang

De zonsondergang vandaag valt rond 19:00 uur plaatselijke tijd in Xiamem. De luchten kleuren prachtig oranje terwijl de zon langzaam onder gaat, wat een prachtig schouwspel oplevert. Op dagen met helder weer is zonsondergang hier bijzonder spectaculair en leuk om te ervaren.

Wat is het weer vandaag in xiamen?

Xiamen geniet een warm en vochtig klimaat, waardoor het er het gehele jaar door aangenaam weer is. De gemiddelde temperatuur overdag ligt meestal tussen de 23 en 28 graden Celsius, met temperaturen die in de zomermaanden vaak boven de 30 graden Celsius kunnen stijgen. ’s Nachts daalt de temperatuur meestal wat, maar de verschillen tussen dag- en nachtelijke temperaturen zijn vaak niet zo groot. In juni is het verschil tussen overdag en ’s nachts meestal het grootst, wanneer het overdag 28-32 graden Celsius is en ’s nachts 18-22 grade Celsius.

Wind op warme dagen

Hoewel er in Xiamen gedurende warme dagen vaak veel wind staat, is de luchtvochtigheid meestal hoog. De luchtvochtigheid kan soms boven de 90 % uitkomen, waardoor het op warme dagen extra warm kan aanvoelen. Het komt vrijwel nooit voor dat er lange periodes met ongewoon hoge temperaturen voorkomen.

Regenseizoen

Het regenseizoen begint in Xiamem meestal eind april/begin mei en duurt tot september/oktober. In die periode komt er vaak veel regen naar beneden, met name in juni en juli. Er zijn ook periodes met droog weer, maar die zijn minder voorkomend dan periodes met veel regen.

Lente- en herfstweer

De temperaturen in Xiamem variëren gedurende de lente- en herfstmaanden meestal tussen 16 en 25 graden Celsius. Hoewel er op bepaalde dagen nog hogere temperaturen kunnen voorkomen is dat meestal niet langer dan een paar dagen achter elkaar. In die seizoenen is er meestal weinig wind, waardoor het fris aanvoelt als je buiten bent.